Skip to content

Algemene Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van bewegen. Hij/zij behandelt mensen die in het dagelijks leven belemmerd worden bij het bewegen. Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, van jong tot oud, naar de fysiotherapeut. De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt en leert u verantwoord bewegen.
Bij de eerste afspraak krijgen wij inzicht in uw klacht en hulpvraag door het stellen van vragen en het doen van een lichamelijk onderzoek. Samen met u maken we vervolgens een behandelplan met een concreet doel. De behandeling kan daarna bestaan uit oefeningen, training, massage, bewegingsadvies, mobilisatietechnieken en/of tapen.
In sommige gevallen komen we bij u aan huis op voorschrift van de arts.

Specifieke behandelmethoden binnen de algemene fysiotherapie

Medical Taping Concept
Medical Taping maakt gebruik van elastische tape die dezelfde rekbaarheid heeft als de menselijke huid. Deze tape ondersteunt weefsels, spieren en gewrichten in hun functioneren. Het kan de spierfunctie en de bloedcirculatie verbeteren en houding corrigeren. De tape kan nat worden zonder de functionaliteit te verliezen en heeft een anti-allergische lijmlaag. De tape kan daardoor probleemloos dagen op het lichaam blijven zitten.
www.fysiotape.nl

Mulligan Concept
Het Mulligan Concept is een methode die door fysio- en manueel therapeuten wordt gebruikt om pijnvrij te kunnen mobiliseren. De methode gaat hypothetisch uit van een zgn. sporingsprobleem. Als metafoor kunt u hierbij denken aan een niet soepel lopende lade in een kast. Het spoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer zonder frictie kan plaatsvinden.
Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen, d.m.v. passieve sturing in combinatie met actief bewegen, wordt het normale patroon hersteld. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.
www.mulliganconcept.nl

Pijneducatie en Management met VR bril

Meer informatie volgt op deze site

www.reducept.com

Parkinson behandeling

Aangesloten bij het Parkinson netwerk